Gyorsan, könnyen elkészíthető hagyományos sütemény.

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 20 szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 ek. porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojássárgája

A tetejére:

  • ízlés szerint sárgabaracklekvár
  • 4 db tojásfehérje
  • 10 ek. porcukor
  • egy csipet
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek. keményítő
  • ízlés szerint darált dió

Elkészítés:

  • A lisztet a sütőporral egy tálba szitáljuk. Egy másik tálban a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, hozzákeverjük az olvasztott margarint is.
  • A két tál tartalmát összeforgatjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
  • Előmelegített sütőben, kb. 170 fokon, 10-12 percig sütjük.
  • Sütés után egy picit hűlni hagyjuk, majd megkenjük a tetejét sárgabarack lekvárral.
  • A 4 tojásfehérjét egy pici sóval kemény habbá verjük.Fokozatosan hozzáadagoljuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a keményítőt is.
  • Az elkészült habot a lekvárral megkent tésztára tesszük, a tetejére ízlés szerint darált diót szórunk.
  • A már lekvárral, habbal, dióval elkészített süteményt ismét betesszük a sütőbe 5-10 percre, ameddig a tetején a hab szép barnás árnyalatot nem kap.
  • Ha kíhűlt, picit nedves késsel, ízlés szerinti szeletekre vágjuk.
Fanni Fanni

Egy tökéletesen finom répatorta recept, ha valami gyors, és kellemes süteményre vágyunk.

Puha kakaós csiga, ami másnap is nagyon finom marad, nem szárad ki, így bátran készíthetünk nagyobb adagot is.

Egy igazi hagyományos teasütemény, ami a maga egyszerűségével mind hétköznapra, mind ünnepek alkalmával kiváló választás lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .