Gyorsan, könnyen elkészíthető hagyományos sütemény.

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 20 szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 ek. porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojássárgája

A tetejére:

  • ízlés szerint sárgabaracklekvár
  • 4 db tojásfehérje
  • 10 ek. porcukor
  • egy csipet
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek. keményítő
  • ízlés szerint darált dió

Elkészítés:

  • A lisztet a sütőporral egy tálba szitáljuk. Egy másik tálban a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, hozzákeverjük az olvasztott margarint is.
  • A két tál tartalmát összeforgatjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
  • Előmelegített sütőben, kb. 170 fokon, 10-12 percig sütjük.
  • Sütés után egy picit hűlni hagyjuk, majd megkenjük a tetejét sárgabarack lekvárral.
  • A 4 tojásfehérjét egy pici sóval kemény habbá verjük.Fokozatosan hozzáadagoljuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a keményítőt is.
  • Az elkészült habot a lekvárral megkent tésztára tesszük, a tetejére ízlés szerint darált diót szórunk.
  • A már lekvárral, habbal, dióval elkészített süteményt ismét betesszük a sütőbe 5-10 percre, ameddig a tetején a hab szép barnás árnyalatot nem kap.
  • Ha kíhűlt, picit nedves késsel, ízlés szerinti szeletekre vágjuk.
Fanni Fanni

Gyors, egyszerű, mutatós sütemény, ami vendégvárásra is tökéletes lehet.

Pillanatok alatt elkészülő, csupa gyümölcsös nyári hűsítő.

Végre sikerült egy olyan mézeskalács tésztát találnom, ami minden szempontból megfelelő. Hamar összeáll, kellően ízletes és azonnal puha lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .