A meleg nyári napok megmentője lehet, egy finom, jéghideg gyümölcsleves.

 

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 27 perc
Összesen: 47 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 50 - 60 dkg meggy/cseresznye
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom leve
  • ízlés szerint cukor
  • 1 csipet
  • 2 - 3 ek. liszt
  • 2 - 3 dl tej

Elkészítés:

  • A gyümölcsöket alaposan megmossuk, kimagozni nem szükséges. Ezt követően egy fazékba tesszük őket, és felengedjük kb. annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk.
  • Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a sót, és a citrom levét is, és körülbelül 20 perc alatt megfőzzük.
  • Ha úgy ítéljük meg, hogy a gyümölcsök megpuhultak, akkor a lángot takarékra vesszük.
  • 2 - 3 ek. lisztet csomómentesre elkeverünk 2-3 dl tejjel,majd egy szűrő segítségével, folyamatos kevergetés mellett a leveshez adjuk. Jólösszeforraljuk.
  • Tipp: érdemes előző este elkészíteni, akkor másnapra jól kitud hűlni. Tálaláskor fogyaszthatjuk tejszínhabbal, vanília fagyival.
    Hogy pikánsabb legyen kerülhet hozzá fahéj, szegfűszeg, pici fehérbor, vagy rum is.
Fanni Fanni

Leves marhahúsból, zöldségekkel, árpagyönggyel.

Tartalmas leves, amit fogyaszthatunk tejföllel, citrommal, de csak úgy “magában” is. Érdemes elkészíteni.

Nagy kedvencnek számít nálunk a krémleves, legyen szó szinte bármilyen zöldségről vagy gyümölcsről. Ebben a verzióban egy igazán különleges „grill” ízt fedezhetünk fel, az által, hogy a zöldségeket megsütjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .