A meleg nyári napok megmentője lehet, egy finom, jéghideg gyümölcsleves.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 20 percperc
Főzés/Sütés: 27 percperc
Összesen: 47 percperc
Adag: 4fő
Hozzávalók:
50 - 60dkgmeggy/cseresznye
2 csomagvaníliás cukor
1 dbcitrom leve
ízlés szerintcukor
1csipetsó
2 - 3ek.liszt
2 - 3dl tej
Elkészítés:
A gyümölcsöket alaposan megmossuk, kimagozni nem szükséges. Ezt követően egy fazékba tesszük őket, és felengedjük kb. annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk.
Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a sót, és a citrom levét is, és körülbelül 20 perc alatt megfőzzük.
Ha úgy ítéljük meg, hogy a gyümölcsök megpuhultak, akkor a lángot takarékra vesszük.
2 - 3 ek. lisztet csomómentesre elkeverünk 2-3 dl tejjel,majd egy szűrő segítségével, folyamatos kevergetés mellett a leveshez adjuk. Jólösszeforraljuk.
Tipp: érdemes előző este elkészíteni, akkor másnapra jól kitud hűlni. Tálaláskor fogyaszthatjuk tejszínhabbal, vanília fagyival. Hogy pikánsabb legyen kerülhet hozzá fahéj, szegfűszeg, pici fehérbor, vagy rum is.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…