Az őszi időszak beköszönttével előtérbe kerül az egyik legvitamindúsabb zöldség használata, amelynek különleges ízvilágát a krémleves kiválóan visszaadja a gyömbérrel.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

A leveshez:

  • 1 db nagyobb sütőtök fele
  • 0,5 szál póré hagyma
  • kevés zsiradék
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint őrölt chili por
  • ízlés szerint őrölt gyömbér

A tálaláshoz:

  • tökmagolaj
  • tökmag

Elkészítés:

  • A póréhagymát vékony csíkokra vágjuk, és kevés zsiradékon megfuttatjuk, majd félrehúzzuk.
  • Közben a sütőtököt megpucoljuk és kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a póréhagymához és egy kicsit megpirítjuk. Felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a gyömbért és az ízlés szerinti chilit is. Puhára főzzük.
  • Közben a tálaláshoz szükséges tökmagot kevés olajon megfuttatjuk. Ha a zöldségek puhára főttek, akkor egy turmix/botmixer segítségével pürésítjük.
  • Szükség esetén a fűszereket ízlés szerint pótoljuk.
  • Tálaláskor tökmagolajjal, valamint pirított tökmaggal díszítjük.

Fanni Fanni
megosztás

A leggyorsabb levesek egyike.

Klasszikus spanyol nyári leves.

A gombának számos felhasználási módja van, amelyek közül számunkra egyik legkedveltebb a gombakrémleves, ami nagyon jól passzol egy őszi ebédhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .