Inkább egy gyümölcszseléhez hasonlít az állaga, de ízre nagyon finom.

Előkészület: 15 perc
Pihentetés: 3 óra
Összesen: 3 óra 15 perc
Adag: 12 db

Hozzávalók:

  • 0,5 dl ízlés szerinti szörp
  • 2 dl víz
  • 15 g zselatin

Elkészítés:

  • A szörpöt feloldjuk a vízzel, hozzákeverjük a zselatint és egy fazékba tesszük.
  • Lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett összeforraljuk.
  • Ha hab keletkezik, akkor lehabozzuk.
  • Ízlés szerinti formába tesszük. Erre tökéletes lehet akár egy jégkocka tartó is. Én egy lapos, peremes tálcában készítettem el, utána vágtam ízlés szerinti darabokra.
  • Hűtőben tároljuk, 3-4 óra pihenés után fogyasztjuk.

Fanni Fanni
megosztás

Puha kakaós csiga, ami másnap is nagyon finom marad, nem szárad ki, így bátran készíthetünk nagyobb adagot is.

Egy régi, öreg, besárgult papíron találtam ezt a receptet. Először megdöbbenten olvastam, hogy valóban pálinka kell hozzá, aztán amikor kipróbáltam, egyből rájöttem, hogy miért.

Egy tökéletesen finom répatorta recept, ha valami gyors, és kellemes süteményre vágyunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .