A mexikói konyhák elengedhetetlen fogása, azték eredetű étel: avokádókrém.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 0 perc
Összesen: 30 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 2 db avokádó
  • 1 db paradicsom
  • pár csepp citromlé
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 2 - 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 1 - 2 ek. majonéz (opcionális)

Elkészítés:

  • Az avokádókat félbe vágjuk és kimagozzuk. Egy tálba tesszük és villa segítségével jól összetörjük.
  • Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, citromlével és ételízesítővel.
  • A hagymát és a fokhagymát apró kockára vágjuk és azt is hozzákeverjük. Hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot.
  • Hűtőben tároljuk, 1-2 óra pihentetés után fogyasztjuk.

Fanni Fanni
megosztás

Kívül kellemesen ropog, belül krémesen puha. Sokszor egyszerűen csak egy kis hideg sós tejfölt mártogatunk hozzá, és így magában is tökéletes.

Szokás mondani, hogy a magyar emberek mindent kirántanak. Tagadhatatlan, hiszen a zöldbabbal is ez történt.

Egyszerű burgonyás étel, amely magában is csemege lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .