Ropogtatni való az édesszájúaknak, de süteményekbe is kiváló színfolt lehet.

Előkészület: 10 perc
Főzés/Sütés: 15 perc
Összesen: 25 perc
Adag: 1 adag

Hozzávalók:

  • 15 dkg cukor
  • 1 marék aprított dió

Elkészítés:

  • A diót felaprítjuk. A 15 dkg cukrot egy serpenyőben közepes lángon felhevítjük, majd mikor felolvadt hozzákeverjük az 1 marék aprított diót. Jól összeforgatjuk.
  • Olajazott alufóliára tesszük és kihűtjük.
  • Ha kihűlt, akkor egy klopfoló segítségével ízlés szerinti méretűre törjük.
  • Magában is kiváló ropogtatni való, viszont én a grillázs szelet elkészítéséhez használtam.

Fanni Fanni
megosztás

Igazi friss, nem túl édes, kellemes sütemény. Aki a boltit szereti, annak érdemes elkészítenie, ez annál sokkal finomabb.

Puha kakaós csiga, ami másnap is nagyon finom marad, nem szárad ki, így bátran készíthetünk nagyobb adagot is.

A kedvenc süteményeim egyike, amit mindig a nagynénim készít el nekem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.