Ropogtatni való az édesszájúaknak, de süteményekbe is kiváló színfolt lehet.

Előkészület: 10 perc
Főzés/Sütés: 15 perc
Összesen: 25 perc
Adag: 1 adag

Hozzávalók:

  • 15 dkg cukor
  • 1 marék aprított dió

Elkészítés:

  • A diót felaprítjuk. A 15 dkg cukrot egy serpenyőben közepes lángon felhevítjük, majd mikor felolvadt hozzákeverjük az 1 marék aprított diót. Jól összeforgatjuk.
  • Olajazott alufóliára tesszük és kihűtjük.
  • Ha kihűlt, akkor egy klopfoló segítségével ízlés szerinti méretűre törjük.
  • Magában is kiváló ropogtatni való, viszont én a grillázs szelet elkészítéséhez használtam.

Fanni Fanni
megosztás

A fánk az egyike a legkényesebb kelttésztáknak, mind a kelesztés, mind pedig a tészta összeállítás tekintetében. Ez a recept tökéletes fánkhoz vezet minket, ha pontosan betartjuk a leírtakat.

Sokáig kikísérleteztem a túrógombóc receptjével. Néha túl lágy lett, néha pedig az ellenkezője. Ez a mostani recept tökéltes mind állagra, mind pedig ízre.

Gyors édesség. Nagyon nutellás, nagyon gyümölcsös és nagyon puha.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .