Klasszikus spanyol nyári leves.

Előkészület: 40 perc
Főzés/Sütés: 0 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 2

Hozzávalók:

  • 40 dkg görögdinnye (mag nélkül)
  • 2 db kápia paprika
  • 6 db paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 szál szárzeller
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bazsalikom
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • 1 db bagett

Elkészítés:

  • A dinnye héját és magját eltávolítjuk. A zöldségeket meg tisztítjuk, megmossuk, majd apró darabokra vágjuk. A hagymát apró kockára, a fokhagymával együtt.  Az összes zöldséget és gyümölcsöt, amit előzőleg felvágtunk egy turmixgép segítségével leturmixoljuk, sóval, borssal, bazsalikommal ízesítjük. Egy bagettet sütőben megpirítunk és a már turmixolt levesalaphoz tesszük, és simára mixeljük. Ha kell még utólag ízesítjük.
Fanni Fanni
megosztás

Tartalmas leves, amit fogyaszthatunk tejföllel, citrommal, de csak úgy “magában” is. Érdemes elkészíteni.

Igazi őszi jellegű krémleves, ami tökéletesen átmelegít a hideg, szeles napokon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .