Klasszikus spanyol nyári leves.

Előkészület: 40 minutes
Főzés/Sütés: 0 minutes
Összesen: 40 minutes
Adag: 2

Hozzávalók:

  • 40 dkg görögdinnye (mag nélkül)
  • 2 db kápia paprika
  • 6 db paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 szál szárzeller
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bazsalikom
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • 1 db bagett

Elkészítés:

  • A dinnye héját és magját eltávolítjuk. A zöldségeket meg tisztítjuk, megmossuk, majd apró darabokra vágjuk. A hagymát apró kockára, a fokhagymával együtt.  Az összes zöldséget és gyümölcsöt, amit előzőleg felvágtunk egy turmixgép segítségével leturmixoljuk, sóval, borssal, bazsalikommal ízesítjük. Egy bagettet sütőben megpirítunk és a már turmixolt levesalaphoz tesszük, és simára mixeljük. Ha kell még utólag ízesítjük.
Fanni Fanni

A vasárnap nem maradhat húsleves nélkül.

A gombának számos felhasználási módja van, amelyek közül számunkra egyik legkedveltebb a gombakrémleves, ami nagyon jól passzol egy őszi ebédhez.

Tartalmas leves, amit fogyaszthatunk tejföllel, citrommal, de csak úgy “magában” is. Érdemes elkészíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..