Klasszikus spanyol nyári leves.

Előkészület: 40 perc
Főzés/Sütés: 0 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 2

Hozzávalók:

  • 40 dkg görögdinnye (mag nélkül)
  • 2 db kápia paprika
  • 6 db paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 szál szárzeller
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bazsalikom
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • 1 db bagett

Elkészítés:

  • A dinnye héját és magját eltávolítjuk. A zöldségeket meg tisztítjuk, megmossuk, majd apró darabokra vágjuk. A hagymát apró kockára, a fokhagymával együtt.  Az összes zöldséget és gyümölcsöt, amit előzőleg felvágtunk egy turmixgép segítségével leturmixoljuk, sóval, borssal, bazsalikommal ízesítjük. Egy bagettet sütőben megpirítunk és a már turmixolt levesalaphoz tesszük, és simára mixeljük. Ha kell még utólag ízesítjük.
Fanni Fanni

A birsalma nagyon kellemes ízt ad a levesnek, tökéletesen kiemeli az alma ízét, nagyon jól harmonizálnak.

A meleg nyári napok megmentője lehet, egy finom, jéghideg gyümölcsleves.

Nagy kedvencnek számít nálunk a krémleves, legyen szó szinte bármilyen zöldségről vagy gyümölcsről. Ebben a verzióban egy igazán különleges „grill” ízt fedezhetünk fel, az által, hogy a zöldségeket megsütjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .