Egy finom ragu, a szürke hétköznapokra.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 1 óra
Összesen: 1 óra 30 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 1 db paradicsom
  • 7 - 8 db nagyobb csiperke gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 dl paradicsomlé
  • 2 ek. olíva olaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • 1 csipet cukor
  • 1 kis doboz tejföl
  • 2 - 3 csapott ek. őrölt pirospaprika

Elkészítés:

  • A hagymát apró kockákra vágjuk és a  2 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a 3 evőkanál pirospaprikát, elkeverjük és kevés vizet adunk hozzá.  Felforraljuk és hozzáadjuk a felaprított paradicsomot.
  • Közben hagyjuk,hogy elfőjön és felaprítjuk a húst.
  • Egyszerűbb, ha filét használunk, így nem kell bajlódunk különösebben a hússal.
  • Ha csontos a csirkemellünk, akkor kifilézzük, leszedjük a bőrét és így aprítjuk fel. Hozzáadjuk a pörköltalaphoz a húst, majd a fűszerezés következik.
  • Egy fokhagymanyomó segítségével hozzáadjuk a fokhagymát, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, köménnyel és egy csipet cukorral. Hozzáforraljuk a  2 dl paradicsomlevet is.
  • A gombákat szeletekre vágjuk, hozzáadjuk a ragunkhoz és azzal együtt főzzük tovább. Addig hagyjuk főni közepes lángon, amíg a hús és a gomba puha és omlós nem lesz.
  • A végén hozzáforraljuk a tejfölt, és galuskával tálaljuk.

Fanni Fanni
megosztás

Családi hagyományok révén készül nálunk ez az igen kedvelt árpagyöngyös káposzta, amelynek receptje a családban régi idők óta generációkról generációkra száll.

Egy újabb felhasználási mód a májas ételek rajongóinak.

Selymes, laktató és ízletes tészta. Jól harmonizál a pesztó és a cukkíni együttese.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .