Egy selymes, ízes mártás húsok mellé.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 - 40 dkg fokhagyma (opcionális)
  • 1 ek. liszt
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek. olíva olaj
  • 1 dl víz
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő

Elkészítés:

  • A hagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. Hasonlóképp járunk el a gombával is.
  • A felaprított hagymát megfuttatjuk a  2 evőkanál olíva olajon, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított gombát, és öntünk hozzá körülbelül 1 dl vizet.
  • Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, és az 1 gerezd zúzott fokhagymával.
  • A hagyma és a gomba egyvelegét puhára főzzük, és megvárjuk, hogy elpárologjon a ráöntött víz. Ha megfőtt egy botmixer segítségével összemixeljük.
  • A tejfölt kikeverjük a liszttel és a pépesített gombához adjuk, majd összeforraljuk.

Megjegyzés:

Ízlés szerint zöldfűszereket (opcionális a petrezselyem) is adhatunk hozzá

Fanni Fanni

A legtöbb ételhez tökéletesen passzoló mártások egyike.

A cékla magas ásványianyag tartalma bújik meg ebben az üde szendvicskrémben, ami tökéletes színfoltja lehet egy hétköznapi reggelinek.

Pár perc alatt elkészíthető, igazán krémes, finom. A bolti elbújhat mögötte.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .