A cékla magas ásványianyag tartalma bújik meg ebben az üde szendvicskrémben, ami tökéletes színfoltja lehet egy hétköznapi reggelinek.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 4

Eszközök:

  • Botmixer

Hozzávalók:

  • 1 db natúr tömlős krémsajt
  • 4 - 5 db közepes méretű cékla
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • 1 ek. zsiradék
  • 1 db kisebb fej vöröshagyma

Elkészítés:

  • A céklákat meghámozzuk, és 20-30 perc alatt, lobogó vízben puhára főzzük. A főzővízhez egy pici sót is adhatunk. Miután a céklák megpuhultak, leöntjük róluk a vizet, és hagyjuk kihűlni.
  • Közben az 1 evőkanál olajat felhevítjük és az előzőleg megpucolt, apró kockára vágott vöröshagymát megfuttatjuk rajta. Mikor a hagyma kezd üvegesedni, akkor az 1 gerezd fokhagymát is apró kockára vágjuk, és hozzáadjuk. A hagymákat együtt körülbelül 1 percig pirítjuk.
  • Miután a cékla kihűlt felkockázzuk, egy magas falú edénybe tesszük, hozzáadjuk a hagymát és a tömlős krémsajtot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  • Ezt követően botmixer segítségével jól összemixeljük, üvegbe töltjük, és kenyérre kenve fogyasztjuk.
Fanni Fanni

A legtöbb ételhez tökéletesen passzoló mártások egyike.

Egy selymes, ízes mártás húsok mellé.

A mexikói konyhák elengedhetetlen fogása, azték eredetű étel: avokádókrém.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .