Kiváló színfoltja lehet egy szürke, hétköznapi reggelinek.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Pihentetés: 30 perc
Összesen: 1 óra 10 perc
Adag: 4 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 g élesztő
  • 1 dl tej
  • 40 dkg liszt
  • 2 dl víz
  • 2,5 dkg vaj
  • 2 csapot tk.
  • 1 csipet cukor

A töltelékhez:

  • 5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma

A tetejére:

  • nagyszemű só
  • köménymag
  • 1 db tojás

Elkészítés:

  • Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a 2,5 dkg olvasztott vajat, a felfutott élesztőt, a 2 dl vizet és jól bedagasztjuk.Szükség szerint a vizet igény szerint pótolhatjuk. Közepesen lágy tésztát dagasztunk, amit körülbelül 30 percig, meleg helyen, letakarva pihentetünk.
  • Közben elkészítjük a tölteléket. A tölteléknek szánt vajat megolvasztjuk, és egy fokhagymanyomó segítségével hozzáadjuk a 2 gerezd fokhagymát
  • Pihenés után egy lisztezett deszkán átgyúrjuk, nagyon vékonyra kinyújtjuk és 10-12 db egyenlő szárú háromszögre osztjuk fel. A háromszögeket külön is megnyújtjuk egy picit.  A töltelékkel egyesével  megkenjük, és szorosan feltekerjük.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tetejüket felvert tojással kenjük meg és durva sóval, vagy pedig köménnyel megszórjuk. A tepsiben újból fél órát pihentetjük.
  • Előmelegített sütőben, 180°-on, körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.

Fanni Fanni
megosztás

A húsvéti asztal legszebb dísze. Belül puha, foszlós. Kívül szép fényes, vékony kéreggel.

Sajtosan krémes, kellően roppanó zöldségek és ropogós sajtsapka.

El Salvador nemzeti étele, amely egy gyorsan elkészülő, kívül roppanós belül puha tészta. A töltelék pedig ízlés szerint variálható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .