Puha, gyümölcsös, krémes édesség. Télen és nyáron egyaránt kiváló.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 30 percperc
Főzés/Sütés: 0 percperc
Összesen: 30 percperc
Adag: 4fő
Hozzávalók:
2csomagbabapiskóta
A krémhez:
500gmascarpone
4 - 5dbtojás fehérje
10ek.cukor
2 - 3cseppcitromlé
1táblafehércsokoládé
1dbvanília rúd kikapart belseje
1csomagerdeigyümölcs mix
Az öntethez:
1csomagerdeigyümölcs mix
3 - 4ek.cukor
1csipetfahéj
víz
Elkészítés:
A gyümölcsöt kiolvasztjuk, lecsepegtetjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük 1 csepp citromlé segítségével, majd félre tesszük.
A mascarponét a porcukorral és a vanília rúddal összekeverjük, majd hozzáadjuk a gőz felett felolvasztott fehér csokoládét is. Ezután óvatosan, laza mozdulatokkal hozzákeverjük a korábban felvert fehérjét.
Az öntethez a gyümölcs mixet feltesszük főni a porcukorral és kevés vízzel, majd ízlés szerint egy csipet fahéjat adunk hozzá. Ha rottyant egyet, villával összetörjük vagy leturmixuljuk, ugyanis ebbe fogjuk mártogatni a babapiskótát.
Egy jénaiba a következő sorrendben rétegezzünk: 1 sor babapiskóta, 1 sor gyümölcs, 1 sor krém. Addig csináljuk míg az összetevők el nem fogynak. Fontos hogy a legfelső, záró réteg krém legyen.