Puha, gyümölcsös, krémes édesség. Télen és nyáron egyaránt kiváló.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 0 perc
Összesen: 30 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 2 csomag babapiskóta

A krémhez:

  • 500 g mascarpone
  • 4 - 5 db tojás fehérje
  • 10 ek. cukor
  • 2 - 3 csepp citromlé
  • 1 tábla fehércsokoládé
  • 1 db vanília rúd kikapart belseje
  • 1 csomag erdeigyümölcs mix

Az öntethez:

  • 1 csomag erdeigyümölcs mix
  • 3 - 4 ek. cukor
  • 1 csipet fahéj
  • víz

Elkészítés:

  • A gyümölcsöt kiolvasztjuk, lecsepegtetjük.
  • A tojások fehérjét kemény habbá verjük 1 csepp citromlé segítségével, majd félre tesszük.
  • A mascarponét a porcukorral és a vanília rúddal összekeverjük, majd hozzáadjuk a gőz felett felolvasztott fehér csokoládét is. Ezután óvatosan, laza mozdulatokkal hozzákeverjük a korábban felvert fehérjét.
  • Az öntethez a gyümölcs mixet feltesszük főni a porcukorral és kevés vízzel, majd ízlés szerint egy csipet fahéjat adunk hozzá. Ha rottyant egyet, villával összetörjük vagy leturmixuljuk, ugyanis ebbe fogjuk mártogatni a babapiskótát.
  • Egy jénaiba a következő sorrendben rétegezzünk: 1 sor babapiskóta, 1 sor gyümölcs, 1 sor krém. Addig csináljuk míg az összetevők el nem fogynak. Fontos hogy a legfelső, záró réteg krém legyen.
  • Gyümölccsel, reszelt fehércsokoládéval díszíthetjük.
  • Hűtőben tároljuk, másnap fogyasztható.

Fanni Fanni
megosztás

Omlósságával kiérdemli a helyét, akár egy ünnepi asztalon is.

Éppen annyira puha, és omlós, mint amennyire egy keksznek annak kell lennie.

Amellett, hogy finom még egészséges is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .