Az angol reggelik elengedhetetlen kelléke.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 10 perc
Pihentetés 1 óra
Összesen: 1 óra 30 perc
Adag: 10 db

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1 tk. cukor
  • 1 tk.
  • 2 - 4 dkg kukorica liszt
  • 1 tk. olvasztott vaj

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk és hozzáadjuk a sót. Az élesztőt 1,5 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk. Ehhez keverjük hozzá az 1 teáskanál olvasztott vajat.
  • A két masszát egybevegyítjük és jól összegyúrjuk. Meleg helyen, letakarva 1 órán keresztül pihentetjük.
  • Miután megkelt lisztezett deszkán 6-8 cm átmérőjűre szaggatjuk és megforgatjuk őket a 2-4 dkg kukoricalisztben.
  • Ezt követően letakarva újabb 1 órát pihennek.
  • Forró, száraz serpenyőben sütjük ki őket, takarék lángon. Oldalanként 4-5 perc sülési idővel.

Fanni Fanni

A legfinomabb sajtos kifli, amit valaha ettünk. Omlós, puha, kívül mégis roppan és iszonyatosan sajtos.

A sütés főzés szeretete mellett, ami engem leginkább jellemez az az utazások iránti rajongás. Ennek ötvözete bújik most meg ebben az azerbajdzsáni péksütiben.

Ez előtt a recept előtt bolti lapokból készítettem a tortillát, de ezt kipróbálva eszembe sem jutna.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .