Egy tipikus amerikai desszert, melynek az a különlegessége, hogy 1 db bio citrom mindenestől belekerül a sütibe, érdemes kipróbálni.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 1 óra
Összesen: 1 óra 20 perc
Adag: 4 főre

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet

A krémhez:

  • 1 db bio/kezeletlen héjú citrom
  • 4 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 1 pici
  • 2 dkg kukoricakeményítő
  • 15 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére:

  • pici barnacukor

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a sót és mindezt a szobahőmérsékletű vajjal elmorzsoljuk. Körülbelül egy 30×20-as tepsit kibélelünk sütőpapírral, az aljában eligazítjuk a tésztát, és előmelegített sütőben, körülbelül 20 percig elősütjük.
  • Közben elkészítjük a krémet is. A citromot alaposan megmossuk, felaprítjuk, és a héjával együtt egy turmixba tesszük. Hozzáadjuk a tojásokat, a sót, a cukrot, vaníliás cukrot, a vajat és a kukoricakeményítőt is. Majd az egészet alaposan összeturmixoljuk, és a korábban már elősütött tésztára önjük. Ezt követően a sütőbe visszatoljuk, és még további 30-40 percig sütjük. Amikor már látjuk, hogy elkezd pirulni a teteje, akkor vékonyan megszórjuk barnacukorral, majd pirosra sütjük.

Fanni Fanni
megosztás

Egy régi, öreg, besárgult papíron találtam ezt a receptet. Először megdöbbenten olvastam, hogy valóban pálinka kell hozzá, aztán amikor kipróbáltam, egyből rájöttem, hogy miért.

A nyár utolsó igazán meleg napjaira tekintettel készült ez a finom, különleges ízvilágú őszibarack sorbet.

Rögtön puha palacsintatészta, ami nem ragad le, nem szakad szét, és könnyen süthető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .