Egyszerű és egészséges fogás, ami önálló ételként, vagy akár köretként is kiváló.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 40 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 1 db

Hozzávalók:

  • 1 db karfiol
  • 1 nagy pohár joghurt
  • 20 dkg reszelt sajt
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors

Elkészítés:

  • A karfiolt megtisztítjuk, alaposan megmossuk, majd lobogó sós vízben kb. 15-20 percet főzzük.
  • Ezt követően óvatosan kiemeljük és egy sütőpapírral kibélelt hőálló edénybe tesszük. Picit megsózzuk, borsozzuk.
  • A sajtot lereszeljük és összekeverjük a joghurttal. Ezzel vonjuk be a karfiolt.
  • Előmelegített sütőben, kb. 160°-on, 30 perc alatt pirosra sütjük.
Fanni Fanni

A tzatziki egy görög saláta, amit a görögök elsősorban előételként fogyasztanak.

Fokhagymás tejfölbe mártogatva is tökéletes, de jól passzol egy főzelék mellé is.

Különleges ízével köretként a legegyszerűbb húst is nagyszerűvé varázsolja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .