Egyszerű és egészséges fogás, ami önálló ételként, vagy akár köretként is kiváló.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 40 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 1 db

Hozzávalók:

  • 1 db karfiol
  • 1 nagy pohár joghurt
  • 20 dkg reszelt sajt
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors

Elkészítés:

  • A karfiolt megtisztítjuk, alaposan megmossuk, majd lobogó sós vízben kb. 15-20 percet főzzük.
  • Ezt követően óvatosan kiemeljük és egy sütőpapírral kibélelt hőálló edénybe tesszük. Picit megsózzuk, borsozzuk.
  • A sajtot lereszeljük és összekeverjük a joghurttal. Ezzel vonjuk be a karfiolt.
  • Előmelegített sütőben, kb. 160°-on, 30 perc alatt pirosra sütjük.
Fanni Fanni
megosztás

Fokhagymás tejfölbe mártogatva is tökéletes, de jól passzol egy főzelék mellé is.

Egyszerű és nagyszerű. Nem folyik ki, másnap is finom és sokkal egyszerűbb megcsinálni, mint egy rántott sajtot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .