Könnyíti a nehéz, zsírosabb ételeket. A friss, harsogós saláta íze páratlan.

Előkészület: 30 perc
Összesen: 30 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 db fejes saláta/jégsaláta
  • kb. 1 liter víz
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint 10%-os ecet (kb. 4 - 5 ek.)
  • ízlés szerint cukor (kb. 3 - 4 ek.)

Elkészítés:

  • A salátát megmossuk és lecsepegtetjük. Leveleire bontjuk, a külső leveleket eldobjuk.
  • Egy nagyobb tálba langyos vizet eresztünk, amihez hozzáadjuk az ecetet, a sót és ízlés szerint a cukrot. Jól elkeverjük.
  • Ha a cukor feloldódott belenyomkodjuk a leveleire szedett salátát.
  • Fél órát állni hagyjuk, utána fogyasztjuk.

Fanni Fanni
megosztás

A legkedvesebb nyári salátáink egyike.

Az igen népszerű amerikai káposztasaláta otthon is elkészíthető egy sokkal finomabb verzióban is, mint amivel máshol találkozhatunk.

Gyors és különleges. Első sorban sültek mellé ajánlom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .