Gyors elkészülő vendégváró sütemény, amely sokáig fogyasztható (ha marad).

Előkészület: 40 perc
Főzés/Sütés: 15 perc
Összesen: 55 perc
Adag: 15 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 1/4 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 3 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg vaj (olvasztva)

A töltéshez:

  • sárgabaracklekvár

A tetejére:

  • 1 db tojás fehérje
  • 5 dkg darált dió
  • 2 kk. porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a vaníliás cukrot, a cukrot és jól elkeverjük. Hozzákeverjük a tojást és az olvasztott vajat is.
  • Ha a tésztánk összeállt egy zacskóba tesszük és fél órán keresztül hűtőben pihentetjük.
  • Közben a tojásfehérjét felverjük. ( Nem kell túl keményre, kvázi laza habbá verjük. )
  • A pihentetés után kb. 4-5 mm-es vastagságúra kinyújtjuk és linzerszaggatóval kiszaggatjuk.
  • A lyukas közepűek tetejét lekenjük a tojásfehérjével és belemártjuk a cukros dióba.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben 160°-on, pár perc alatt világosra sütjük.
  • Ha kihűlt lekvárral összeragasztjuk.
  • Picit pihenni hagyjuk, körülbelül 2 óra elteltével fogyasztjuk.

 

Fanni Fanni
megosztás

Igazi őszi csemege a sütőtök- ez köszön vissza ebben a didergető hideg elleni pitében.

Igazi retró finomság, ami mai napig megállja a helyét.

Sosem szerettem igazán a bolti lapból készült rétest. A húzott rétes pedig időigényesnek bizonyult. Mióta megismertem ezt a receptet, csak így készítem!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .