Kívül ropogós a tészta, belül pedig puha. Jól harmonizál a dió és a baracklekvár együttese.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 30 percperc
Főzés/Sütés: 30 percperc
Pihentetés: 40 percperc
Összesen: 1 óraóra40 percperc
Adag: 8db
Hozzávalók:
A tésztához:
30dkgliszt
2dkgélesztő
2dltej
1ekolaj
2dkgcukor
1csomagvaníliás cukor
1dbtojás
egy csipetsó
ízlés szerintreszelt citromhéj
A töltelékhez:
baracklekvár
ízlés szerintőrölt fahéj
1nagy marékdarált dió
ízlés szerintcukor
A kenéshez:
1dbtojás
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a vaníliás cukrot, a tojást, az olajat és a felfutott élesztőt.
Közepesen lágy, jól kezelhető tésztát készítünk, amit meleg helyen, letakarva, körülbelül 40 perc alatt megkelesztünk.
Közben elkészítjük a tölteléket. A diót ledaráljuk, fahéjjal és cukorral ízlés szerint ízesítjük.
A pihentetés után a tésztát egy lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk. Lehetőség szerint téglalap alakúra, 2-3 mm vastagságúra.
A tésztánkat megkenjük baracklekvárral, és megszórjuk a diós keverékkel.
Szorosan feltekerjük, mint egy csigát, majd háromszögekre vágjuk.
A háromszögeket középen egy villa vagy kanál nyelével benyomjuk, hogy picit kiforduljon a tésztánk. Erről is kapta a nevét, miszerint szárnyalás.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, egymáshoz nem túl közel, hogy legyen még helyük növekedni.
A tetejüket felvert tojással kenjük meg.
Előmelegített sütőben, 180°-on, körülbelül 20-25 perc alatt arany barnára sütjük.
Találáskor porcukorral hintjük meg.
Fanni
megosztás
Rólam
„Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…