Dekoratív, mutatós, egyszerű elkészíteni, lisztmentes és nagyon finom!
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 30 percperc
Főzés/Sütés: 30 percperc
Összesen: 1 óraóra
Adag: 14szelet
Hozzávalók:
Tésztához:
30dkgdarált dió
9dbtojásfehérje
30dkgcukor
1csipetfahéj
1csipetsó
1csomagvaníliás cukor
Krémhez:
6dltej
1,5csomagvaníliás pudingpor
20dkgvaj
15dkgporcukor
ízlés szerintrumaroma (egy kevés)
A habhoz:
4 - 5dlhabtejszín
2csomaghabfixáló
A ropogóshoz:
5 - 6ek.cukor
pár szemdió
Elkészítés:
A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. Amikor látjuk, hogy a hab állaga közepes, akkor hozzáadjuk a cukrot, és így verjük kemény habbá.
A diót közben ledarájuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a fahéjat és összeforgatjuk. Majd végül, laza mozdulatokkal a kemény habhoz adjuk, ügyelve arra, hogy a habot ne törjük össze.
A masszát két egyenlő részre osztjuk, és egy sütőpapírral bélelt, körülbelül 30×32 cm-es tepsibe egyenletesen szétterítjük. Előmelegített sütőben, 180°-on, körülbelül 15-18 perc alatt készre sütjük. Amikor megsül, akkor a lap elég törékeny, így óvatosan kell bánni vele, mikor a sütőpapírról lehúzzuk. Így teszünk a másik lappal is.
Közben a tejből és a pudingporból megfőzzük a pudingot és félre tesszük, hogy teljesen kihűljön. A vajat (szobahőmérsékletű) a porcukorral habosra keverjük és apránként hozzáadjuk a már meghült pudingot. Ha rumaromával ízesítjük, akkor azt is most keverjük hozzá.
A sütemény megtöltéséhez a 2 megsült lapot középen ketté vágjuk, így kapjuk meg a 4 lapot. A krémet 3 részre osztjuk, és a lapok közé kenjük.
A tetejére a tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a 2 csomag habfixálót is. Egyenletesen eloszlatjuk a süteményen.
Végül a ropogóshoz a cukrot egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott diót. Ha ez kész, akkor egy sütőpapírra önjtük, megvárjuk, hogy megszilárduljon, majd apróra törjük és a sütemény tetejére szórjuk.
Ebből a mennyiségből körülbelül 12-16 db sütemény készül.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…