A hozzávalókat kimérjük. Egy tálban összekeverjük a zabpelyhet, a lisztet, a mézet (olvasztva), a szoba-hőmérsékletű de leginkább olvasztott vajat, a tojást és a szódabikarbónát.
Ízesítjük vaníliás cukorral, fahéjjal és a citromhéjjal. Ízlés szerint adunk hozzá apróra vágott aszalt gyümölcsöt és csokoládét. Jól összekeverjük. Gombócokat formálunk, amit egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk és ellapítunk.
A tetejére sütés előtt nyomkodhatunk pluszban étcsokit, illetve aszalt gyümölcsöt.
Előmelegített sütőben, 170°-on, 15 alatt megsütjük.
Fanni
megosztás
Rólam
„Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…