Az egyik kedvenc téli zöldségem a manapság igen népszerű és egészséges, vitaminban gazdag csicsóka. Ennek egyik elkészítési módja bújt meg ebben a krémlevesben.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 30 dkg csicsóka
  • 1 db közepes fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1,5 - 2 dl tejszín
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízés szerint
  • kis kocka vaj

Elkészítés:

  • A hagymát megpucoljuk és apró kockára vágjuk. Felaprítjuk az egy gerezd fokhagymát is.A csicsókát nem szükséges meghámozni, elegendő, ha egy körömkefe segítségével alaposan átdörzsöljük, majd kockákra vágjuk.
  • A hagymát, fokhagymát üvegesre pároljuk a vajon/olajon, majd ha ezzel megvagyunk hozzáadjuk az előzőleg már összevágott csicsókát. Egy picit pirítjuk a hagymával együtt, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
  • Hozzáadjuk az ízlés szerinti sót és őrölt fekete borsot, majd puhára főzzük. Ha megfőtt, akkor a csicsóka kockákat egy külön edénybe tesszük, adunk hozzá 3-4 merőkanállal a főzővízből és egy botmixer segítségével pürésítjük.
  • Hozzáadjuk a 1,5 -2 dl tejszínt is, majd igény szerint a megfelelő állag eléréséig adagoljuk hozzá a fennmaradt főzővizet. Szükség szerint pótoljuk a fűszereket.
  • Forrón fogyasztjuk reszelt sajttal, parmezánnal, bacon- vagy akár parmezán chips-szel is, a miénkre most csak egy egyszerű tökmagolaj került.

Fanni Fanni
megosztás

Igazi vitaminbomba a szeles őszi napokra ez a különleges ízvilágú krémleves.

Krémleves a meleg, nyári napokra.

Egyszerű leves, amely egy pillanat alatt kicsik és nagyok kedvencévé válhat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .