Császárzsemle, egy finom reggeli, vagy egy uzsonna tökéletes kiegészítője.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Pihentetés 2 óra
Összesen: 2 óra 50 perc
Adag: 6 db

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 db tojás fehérje
  • 1 kk.
  • 1 - 1,5 dl víz
  • 1 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1 csipet cukor

Elkészítés:

  • Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a csipet sót, elkeverjük. A közepébe öntjük a felfutott élesztőt, hozzáadjuk a tojást, a tojás fehérjét. A víz folyamatos adagolásával könnyen kezelhető tésztát készítünk.
  • Egy keverőtálat kiolajozunk, a tésztát belehelyezzük, letakarva, langyos helyen, duplájára kelesztjük körülbelül 1,5 óra alatt.
  • Kelesztés után egy lisztezett deszkán átgyúrjuk, és 6 egyenlő részre osztjuk.
  • A részekből egyenként  gömböket formálunk.
  • A formázás után újabb 30 percig kelesztjük.
  • A mintázáshoz egy nagyobb méretű, műanyag pogácsaszaggatót/ fánkszaggatót középen kettétörtem, majd a pihentetés után a megmintáztam.
  • Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, 180°-on, 25 perc alatt megsütjük.

Fanni Fanni

Az egyik legfinomabb perec, amit valaha ettem. Kellően lágy és puha a tészta, még másnap és harmadnap is finom!

A legfinomabb sajtos kifli, amit valaha ettünk. Omlós, puha, kívül mégis roppan és iszonyatosan sajtos.

Puha kakaós csiga, ami másnap is nagyon finom marad, nem szárad ki, így bátran készíthetünk nagyobb adagot is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .