Az igen népszerű amerikai káposztasaláta otthon is elkészíthető egy sokkal finomabb verzióban is, mint amivel máshol találkozhatunk.

 

Előkészület: 40 perc
Főzés/Sütés: 0 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 30 dkg fejeskáposzta
  • 3 - 4 db répa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg majonéz
  • 2 - 3 ek. tejföl
  • 0,5 - 1 ek. ecetes torma
  • ízlés szerint porcukor (nálam édesítő)
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint

Elkészítés:

  • A káposztát egy zöldséghámozó segítségével vékony csíkokra vágjuk. A hagymát és a répákat megtisztítjuk, majd a nagylyukú reszelőn lereszeljük és a zöldségeket jól összekeverjük. Hozzáadjuk az ecetes tormát. 
  • A tejfölt elkeverjük a majonézzel, a citromlével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, édesítjük, simára keverjük. Az előzőleg felcsíkozott zöldségeket beleforgatjuk, majd fogyasztás előtt behűtjük, hogy jól összeérjenek az ízek.
  • Esetleg Ropogós bundás kentucky csirekszárnyakat is készíthetünk hozzá.

 

 

Fanni Fanni
megosztás

Dédnagymamám közel 100 éves receptje alapján, a családi hagyományokhoz hűen készítjük.

A legkedvesebb nyári salátáink egyike.

Nem olajos, nem zsíros. Kívül kérges, belül pedig puha és omlós.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .