Kiadós köret, amely nem csak sültekhez, hanem ragukhoz is kiváló.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 50 percperc
Főzés/Sütés: 20 percperc
Összesen: 1 óraóra10 percperc
Adag: 4fő
Hozzávalók:
A kroketthez:
40dkgburgonya
3dkgvaj
1dbközepes tojás sárgája
ízlés szerintsó
ízlés szerintőrölt fekete bors
ízlés szerintszerecsendió (opcionális)
A panírhoz:
5 - 6dkgliszt
2dbtojás
5 - 6dkgzsemlemorzsa
A sütéshez:
olaj
Elkészítés:
A krumplikat megpucoljuk, megmossuk, és apró kockákra vágjuk. Egy lábasba helyezzük, és annyi vízben, amennyi ellepi őket puhára főzzük. A főzővízhez egy csipet sót is adunk.
Ha megfőtt leszűrjük és összetörjük egy villával, vagy krumplinyomó segítségével.
Hozzáadjuk a vajat és a tojássárgáját.
Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval.
Lisztezett nyújtódeszkára tesszük, és rudakat formálunk.
Ha egy picit lágynak érezzük a tésztát keverhetünk hozzá lisztet, vagy rétes lisztet ügyelve arra, hogy ne legyen liszt ízű.
A rudakat körülbelül 5 cm-es darabokra vágjuk.
Panírba forgatjuk, majd forró olajban vagy sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, 170°-on, körülbelül 15-20 perc alatt kisütjük.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…