Köretként, vagy akár önálló ételként is megállja a helyét.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb fej brokkoli
  • 10 dkg vaj
  • 2 ek. liszt
  • 3 dl tej
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint szerecsendió
  • egy csipet cukor
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 20 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

  • A brokkolit előkészítjük. Megszabadítjuk a torzsájától, rózsáira bontjuk és megmossuk.
  • Egy fazékba felteszünk vizet forrni, adunk hozzá egy csipet sót. A forrásban lévő vízbe beletesszük az előkészített brokkolit és félpuhára főzzük.
  • Közben elkészítjük a besamel mártást. 5 dkg vajat felhevítünk, hozzáadunk 2 evőkanál lisztet, jól elkeverjük és világosra pirítjuk. Apródonként hozzáadjuk a 3 dl tejet és közepes sűrűségű mártás készítünk, amit sóval, borssal, szerecsendióval és egy csipet cukorral ízesítünk.
  • Ha megfőtt a brokkoli beszűrjük és egy előre elkészített, kivajazott, hőálló tálba tesszük. A tetejére vajat kockázunk. Leöntjük a besamel mártással, vastagon megszórjuk reszelt sajttal.
  • 170°-on, légkeverésen vagy grillen megpirítjuk.

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej brokkoli
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint szerecsendió
  • egy csipet cukor
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 20 dkg sajt

Elkészítés:

A brokkolit előkészítjük. Megszabadítjuk a torzsájától, rózsáira bontjuk és megmossuk.

Egy fazékba felteszünk vizet forrni, adunk hozzá egy csipet sót. A forrásban lévő vízbe beletesszük az előkészített brokkolit és félpuhára főzzük.

Közben elkészítjük a besamel mártást. 5 dkg vajat felhevítünk, hozzáadunk 2 evőkanál lisztet, jól elkeverjük és világosra pirítjuk. Apródonként hozzáadjuk a 3 dl tejet és közepes sűrűségű mártás készítünk, amit sóval, borssal, szerecsendióval és egy csipet cukorral ízesítünk.

Ha megfőtt a brokkoli beszűrjük és egy előre elkészített, kivajazott, hőálló tálba tesszük. A tetejére vajat kockázunk. Leöntjük a besamel mártással, vastagon megszórjuk reszelt sajttal.

170°-on, légkeverésen vagy grillen megpirítjuk.

Fanni Fanni
megosztás

Friss, üde, fokhagymás, krémes.

Egyszerű és nagyszerű. Nem folyik ki, másnap is finom és sokkal egyszerűbb megcsinálni, mint egy rántott sajtot.

A füstölt sajt nagyon kellemes ízvilágot kölcsönöz ennek az önmagában is szuper salátának.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .