Egy könnyed, lágy mártás, amely kiválóan passzol a legtöbb húshoz, illetve zöldséghez.

Előkészület: 0 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 20 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. liszt
  • 3 dl tej
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint szerecsendió
  • egy csipet cukor

Elkészítés:

  • A vajat felhevítjük és hozzáadjuk a 2 evőkanál lisztet, majd elkeverjük. Folyamatosan adagoljuk hozzá a tejet és állandó kevergetés mellett sűrű besamel mártást készítünk.
  • Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és egy csipet cukorral.
  • Jól összeforraljuk.

Fanni Fanni
megosztás

A mexikói konyhák elengedhetetlen fogása, azték eredetű étel: avokádókrém.

Pár perc alatt elkészíthető, igazán krémes, finom. A bolti elbújhat mögötte.

Előszeretettel fogyasztjuk mártásként a legtöbb húshoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .