A méz és a BBQ szósz tökéletesen passzol egymáshoz, ezt egészíti ki a chili apró finomsága, amely mértékkel használva nagyon sok ételnél nélkülözhetetlen.
A húsokat megtisztítjuk, és egy picit megsózzuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a borsot, a sót, a chiliport és a fokhagyma port is. Jól elkeverjük.
A húsokat ebben a lisztes egyvelegben megforgatjuk. Egy tepsit kikenünk zsiradékkal, és a húsokat ebbe fektetjük bele.
Előmelegített sütőben, alufólia alatt, 180°-on puhára sütjük őket körülbelül 40-50 perc alatt. Egyszer megkellőketfordítani, a fóliát pedig a sütés utolsó 1/3 részében nyugodtan vegyük le róla.
Amíg sülnek közben elkészítjük a mártást. Egy serpenyőbe tesszük a BBQ szószt, a chiliszószt, a mézet, a fokhagymát és a füstölt jalapeno-t is. Jól összemelegítjük, és a végén az 5 dkg vaj hozzáadásával lágyítjuk.
A megsült húsokat megforgatjuk a szószban, úgy hogy mindenhol jól befedje, majd visszahelyezzük őket a tepsibe, és további 5 percig sütjük.
A recept létrejöttéhez a chilis hozzávalókat biztosította :