A méz és a BBQ szósz tökéletesen passzol egymáshoz, ezt egészíti ki a chili apró finomsága, amely mértékkel használva nagyon sok ételnél nélkülözhetetlen.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 55 perc
Összesen: 1 óra 25 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

A húshoz:

  • 15 db csirkeszárny
  • 15 dkg liszt (fél bögre)
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint fokhagyma só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint chilipor

A mázhoz:


Elkészítés:

  • A húsokat megtisztítjuk, és egy picit megsózzuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a borsot, a sót, a chiliport és a fokhagyma port is. Jól elkeverjük.
  • A húsokat ebben a lisztes egyvelegben megforgatjuk. Egy tepsit kikenünk zsiradékkal, és a húsokat ebbe fektetjük bele.
  • Előmelegített sütőben, alufólia alatt, 180°-on puhára sütjük őket körülbelül 40-50 perc alatt.  Egyszer meg kell őket fordítani, a fóliát pedig a sütés utolsó 1/3 részében nyugodtan vegyük le róla.
  • Amíg sülnek közben elkészítjük a mártást. Egy serpenyőbe tesszük a BBQ szószt, a chiliszószt, a mézet, a fokhagymát és a füstölt jalapeno-t is. Jól összemelegítjük, és a végén az 5 dkg vaj hozzáadásával lágyítjuk.
  • A megsült húsokat megforgatjuk a szószban, úgy hogy mindenhol jól befedje, majd visszahelyezzük őket a tepsibe, és további 5 percig sütjük.
  • A recept létrejöttéhez a chilis hozzávalókat biztosította :

Fanni Fanni
megosztás

Igazi nosztalgikus étel, ami tökéletes párosítás egy főzelékkel, de egy szelet kenyérre helyezve is igazi csemege.

Rögtönzött, gyors vacsora, gyakorlatilag egy “mivanitthon” étel készült, amit biztosan újra meg fogok csinálni.

Egy egyszerű rántott húsnak tűnik, de annál mégis sokkal több.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .