Könnyű, krémes, gyümölcsös. Barack helyett más gyümölcs is használható.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 20 percperc
Főzés/Sütés: 35 percperc
Összesen: 55 percperc
Adag: 1tepsi (kb. 25x30cm)
Hozzávalók:
A tésztához:
50dkgliszt
25dkgmargarin
3dbtojás
1,5csomagsütőpor
2csomagvaníliás cukor
20dkgporcukor
A krémhez:
6dltej
5dltejföl
2csomagvaníliás cukor
12dkgcukor
5db tojás fehérje
40 - 50dkgbarack
2csomagvanília ízű pudingpor
Elkészítés:
A margarint egy közepes méretű keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és habosra kikeverjük. A lisztet egy másik tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport, majd a két tál tartalmát jól összevegyítjük és hűtőbe tesszük pihenni.
Közben elkészítjük a tölteléket. A barackot kisebb méretű kockákra vágjuk fel, egy szűrőbe tesszük és megvárjuk, hogy lecsepegjen a leve.
A 2 csomag vaníliás pudingporhoz hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a 7 dl tejjel simára keverjük. Egy lábasban közepes lángon sűrű pudingot főzünk belőle és hideg helyre tesszük, hogy kihűljön.
Ha kihűlt hozzáadjuk a tejfölt és a felaprított barackot.
A tojásfehérjét egy csepp citromlé segítségével kemény habbá verjük, és a meglévő krémalapba forgatjuk.
A tésztát lisztezett deszkán 2 részre osztjuk és kinyújtjuk. Igyekezzünk tepsi méretűre nyújtani, (körülbelül 20/25-30/35 cm ).
A tepsit vajjal kikenjük, liszttel megszórjuk és belefektetjük az egyik tésztát. Ráhalmozzuk a krémet, majd betakarjuk a másik tésztával.
A tésztát villával megszurkálhatjuk.
Előmelegített sütőben 170°-on, körülbelül 30-40 perc alatt megsütjük.