Anyukám specialitása a sajttorta. Ezek közül az egyik kedvencünk a barackos változat.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 1 óraóra
Főzés/Sütés: 0 percperc
Összesen: 1 óraóra
Adag: 12szelet
Hozzávalók:
4dbnatúr tömlős krémsajt /2 doboz mascarpone
ízlés szerintcukor
1csomagzselatin
2csomaghabdixáló
2csomag vaníliás cukor
friss barack/barackbefőtt
1közepes dobozHulala tejszín
1csomag tortazselé
1kockavaj
Elkészítés:
A mascarpone-t vagy a tömlős krémsajtokat egy keverőtálba tesszük. A zselatin 1 dl vízben feloldjuk és a mascarpone-hoz keverjük.
A Hulala tejszínt egy másik tálba a habfixek hozzáadásával felverjük.
Miután ezzel megvagyunk a két masszát laza mozdulatokkal összevegyítjük. Egy tortaformát kivajazunk és beleöntjük a masszát.
A barackot befőtt esetén lecsepegtetjük és vékony szeletekben a krém tetejére pakoljuk. A tortazselét a használati utasításnak megfelelően elkészítjük és a barackok tetejére rakjuk.
Hűtőben tároljuk, hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek és másnap fogyasztjuk.
Fanni
megosztás
Rólam
„Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…