A kedvenc süteményeim egyike, ami elengedhetetlen volt a régi lakodalmak süteményei közül.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 30 percperc
Főzés/Sütés: 1 óraóra
Összesen: 1 óraóra30 percperc
Adag: 50db
Eszközök:
Dió süti forma.
Hozzávalók:
A tésztához:
35dkgliszt
25dkgmargarin
2ek.kakaó
20dkgporcukor
20dkgdió
A krémhez:
4dbegész tojás
34dkgcukor
34dkgvaj
0,5dobozmandula aroma
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy keverőtálban összegyúrjuk. Mikor összeálltak a hozzávalók, akkor egy viszonylag kemény tésztát kapunk.
A sütés kezdetén a dióformákat kivajazzuk és vékonyan tésztával megtömködjük. Egy tepsibe helyezzük őket és előmelegített sütőben, körülbelül 180°-on, 5-8 perc alatt készre sütjük.
Amikor kivesszük a tepsiből a sütiket, akkor még viszonylag puha a tészta, később fog megkeményedni. Egy irányított mozdulattal a tepsi aljához ütjük a formát, így kicsúszik belőle a már elkészült tészta.
Amíg a tészta hűl, addig elkészítjük a krémet. A tojásokat gőz felett a cukor hozzáadásával sűrű krémmé főzzük. Ez hosszabb ideig, akár egy óráig tartó folyamat is lehet, mert ha nem elég sűrű a tojásos massza, akkor ki fog folyni a krémünk. Miután kicsit kihűlt hozzákeverjük a vajat és a mandulaaromát is. Ezzel a krémmel pedig összeragasztjuk a tésztákat.
Fanni
megosztás
Rólam
„Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…