A kedvenc süteményeim egyike, amit mindig a nagynénim készít el nekem.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 40 percperc
Főzés/Sütés: 40 percperc
Összesen: 1 óraóra20 percperc
Adag: 1adag (méret függő, kb 50 db.)
Hozzávalók:
A tésztához:
80dkgliszt
30dkgcukor
2dltej
20dkgmargarin
2dbtojás sárgája
1csomagsütőpor
1csomagvaníliás cukor
A töltelékhez:
20dkgvaj
5dkgporcukor
2ek.cukrozatlan kakaópor
1dbrumaroma
2dltej
A színezéshez:
2dlmálnaszörp
cukor
Elkészítés:
Egy keverőtálat előkészítünk, amiben a cukrot, a tojást, a vaníliás cukrot és a margarint tej segítségével összedolgozzunk.
A lisztet apránként, fokozatosan adagoljuk hozzá. Jól gyúrható tésztát készítünk.
A tésztából körülbelül dió nagyságú gombócokat formálunk és előmelegített sütőben, 170°-on, sütőpapírral bélelt tepsiben, világosra sütjük.
Sülés után a gombócok közepét egy kiskanál segítségével kivájjuk, félretesszük hűlni. A kivájt belsőket hidegen a kezünk segítségével elmorzsoljuk.
A töltelék elkészítésénél a morzsához hozzáadjuk a kakaóport, a porcukrot, az olvasztott vajat, a rumaromát és annyi tejet adunk hozzá, hogy jól kenhető masszát kapjunk.
A masszával megtöltjük a kivájt gombócokat és összeragasztjuk őket.
A színezéshez málnaszörpöt használunk hígítás nélkül, amibe belemártjuk a barack mindkét oldalát, majd kristálycukorba hempergetjük.
Fanni
megosztás
Rólam
„Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…