Gyors vendégváró, ami egy hozzá illő mártogatóssal kellemes kiegészítője lehet egy baráti beszélgetésnek.

Előkészület: 20 minutes
Főzés/Sütés: 20 minutes
Összesen: 40 minutes
Adag: 10 db

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 6 - 8 szelet bacon szalonna
  • 1 tömlős krémsajt
  • 15 dkg reszelt sajt

Tetejére:

  • sajt
  • szezámmag
  • mák
  • 1 db tojás

Elkészítés:

  • A leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és megkenjük a tömlős krémsajttal. A 15 dkg sajtot lereszeljük, a már krémsajttal megkent felületre szórjuk és összehajtjuk.
  • Ezt követően kellő vékonyságúra kinyújtjuk és ujjnyi vastag csíkokra vágjuk.
  • A bacont ráfektetjük a levágott csíkokra és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  • Megkenjük egy egész felvert tojással. Sajttal, mákkal és szezámmaggal szórjuk meg.
  • Előmelegített sütőben, 170°-on, körülbelül 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.

Fanni Fanni

Gyorsan elkészülő, finom és egészséges ropogtatni való az esti film mellé.

Régóta kerestem a tökéletes zsúrpogácsa receptet, de valahogy soha sem volt az igazi. Így jött létre ez a recept, amely minden szempontból megfelelő.

Gyors, délutáni ropogtatni való. Ropogós és nagyon sajtos.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük






Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .