Gyors vendégváró, ami egy hozzá illő mártogatóssal kellemes kiegészítője lehet egy baráti beszélgetésnek.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 10 db

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 6 - 8 szelet bacon szalonna
  • 1 tömlős krémsajt
  • 15 dkg reszelt sajt

Tetejére:

  • sajt
  • szezámmag
  • mák
  • 1 db tojás

Elkészítés:

  • A leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és megkenjük a tömlős krémsajttal. A 15 dkg sajtot lereszeljük, a már krémsajttal megkent felületre szórjuk és összehajtjuk.
  • Ezt követően kellő vékonyságúra kinyújtjuk és ujjnyi vastag csíkokra vágjuk.
  • A bacont ráfektetjük a levágott csíkokra és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  • Megkenjük egy egész felvert tojással. Sajttal, mákkal és szezámmaggal szórjuk meg.
  • Előmelegített sütőben, 170°-on, körülbelül 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.

Fanni Fanni

Anyukám kedvenc sós süteménye. Kívül ropog, belül puha, és nagyon sajtos.

Sajtostallér recept, sajtostallér sütőhöz.

Kiváló színfoltja lehet egy szürke, hétköznapi reggelinek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .