Az édes és a sós nagyon kellemes összhangba kerül abben a gyorsan elkészülő különlegességben.

 

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 12 db

Eszközök:

  • 1 db 2,5 dl-es bögre

Hozzávalók:

A palacsintához

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 1 db tojás
  • 1 csomag (12 g) sütőpor
  • 4 ek olaj
  • 1 csipet
  • 2 ek cukor

A "töltéshez"

  • 20 dkg bacon

Elkészítés:

  • Először a palacsintát kell elkészítenünk. A tészta hozzávalóit alaposan, csomómentesre összekeverjük, majd egy serpenyőben pici zsiradékon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A fenti adagból 10-12 db palacsintátkell kapnunk.
  • A bacon szeletek mindkét oldalát megpirítjuk még ropogós nem lesz.
  • Az összeállításhoz egy tányérba helyezzük az első palacsintát,amire bacon, majd újabb palacsinta újabb bacon követi, igény szerinti mennyiségben/magasságban.
  • A tetejét juharsziruppal locsoljuk meg.
Fanni Fanni
megosztás

Fasírt, ahogyan Édesanyám készíti. Ropogós külső, puha belső. Mennyei.

Családi hagyományok révén készül nálunk ez az igen kedvelt árpagyöngyös káposzta, amelynek receptje a családban régi idők óta generációkról generációkra száll.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .