Kiadós reggeli a hét bármelyik napjára.

Előkészület: 10 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 30 perc
Adag: 3

Hozzávalók:

  • 1 bögre zabpehely
  • 2 bögre tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db nagyobb alma
  • ízlés szerint cukor/édesítőszer
  • ízlés szerint fahéj

Elkészítés:

  • A tejet egy fazékba öntjük, hozzáadjuk a zabkását és feltesszük főni. Cukorral és vaníliás cukorral ízesítjük.
  • Az almát lereszeljük, fahéjjal összekeverjük. Megvárjuk még levet ereszt, majd kicsavarjuk és zabkásához adjuk.
  • Jól összeforraljuk.
  • Ízlés szerint lekvárral, gyümölccsel vagy natúran tálaljuk.

Hozzávalók 2-3 főre:

  • 1 bögre zabpehely
  • 2 bögre tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 nagyobb fej alma
  • ízlés szerint cukor/ édesítőszer
  • ízlés szerint fahéj

Elkészítés:

A tejet egy fazékba öntjük, hozzáadjuk a zabkását és feltesszük főni. Cukorral és vaníliás cukorral ízesítjük.

Az almát lereszeljük, fahéjjal összekeverjük. Megvárjuk még levet ereszt, majd kicsavarjuk és zabkásához adjuk.

Jól összeforraljuk.

Ízlés szerint lekvárral, gyümölccsel vagy natúran tálaljuk.

Fanni Fanni
megosztás

Egy tipikus amerikai desszert, melynek az a különlegessége, hogy 1 db bio citrom mindenestől belekerül a sütibe, érdemes kipróbálni.

Gyors elkészülő vendégváró sütemény, amely sokáig fogyasztható (ha marad).

Sokáig kikísérleteztem a túrógombóc receptjével. Néha túl lágy lett, néha pedig az ellenkezője. Ez a mostani recept tökéltes mind állagra, mind pedig ízre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .