Az alma mindig jó párosítás tud lenni a dióval. Ez mutatkozik meg ebben a csavart sütiben is.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Pihentetés 30 perc
Összesen: 1 óra 20 perc

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • egy csipet
  • 5 dkg cukor

A töltelékhez:

  • 4 db nagyobb méretű alma
  • ízlés szerint kb. 1 tk. fahéj
  • 5 dkg cukor
  • 3 ek darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor

A kenéshez:

  • 1 db tojás

Elkészítés:

  • Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben, körülbelül 1-2 dkg cukor hozzáadásával.
  • A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a felfutott élesztőt, a cukor maradékát, a szoba-hőmérsékletű vajat és a tojást.
  • Jól összegyúrjuk, és meleg helyen, letakarva, duplájára kelesztjük.
  • Amíg pihen a tésztánk, addig elkészítjük a tölteléket.
  • Az almákat megtisztítjuk, lereszeljük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Megvárjuk, hogy levet eresszen, majd leöntjük és jól kicsavarjuk.
  • A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk ujjnyi vastagságúra. A tészta egyik felére halmozzuk a tölteléket, majd megszórjuk a darált dióval.
  • Ráhajtjuk a tészta másik felét és körülbelül 1,5-2 cm vastagságú csíkokra vágjuk, majd egyesével megtekerjük.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymáshoz nem túl közel, hogy legyen helyük kelni.
  • A tepsiben egy picit újra kelesztjük.
  • Megkenjük a felvert tojással, előmelegített sütőben, 170°-on, 20 perc alatt készre sütjük.

Fanni Fanni
megosztás

Nagyon egyszerű és mutatós sütemény. Csupa csoki, ráadásul vendégvárónak is tökéletes.

Puha, gyümölcsös, krémes édesség. Télen és nyáron egyaránt kiváló.

Pillanatok alatt elkészülő, csupa gyümölcsös nyári hűsítő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .