Ha egy pikáns ragura vágyunk, ami más, mint a megszokott pörkölt, akkor érdemes elkészíteni.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 1 óra
Összesen: 1 óra 30 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 2 szelet füstölt szalonna
  • 3 db nagyobb fej vöröshagyma
  • 70 dkg pulykamell
  • 30 dkg gomba
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 - 3 ek. liszt
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint fokhagyma
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint mustár
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint őrölt piros paprika
  • zsiradék

Elkészítés:

  • A hagymákat megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. A zsiradékon üvegesre pároljuk. A füstölt szalonnát is ízlés szerinti (kisebb) méretűre aprítjuk, és a hagymához adjuk.
  • Amikor a hagyma félig megpuhult hozzáadjuk az előre felvágott paradicsomot és paprikát.  Miután ezek jól összesültek hozzáadjuk a felkockázott pulykamellet és a gombát.
  • Amint a hús kifehéredik egy picit őrölt pirospaprikával megszórjuk és felöntjük egy kis vízzel, hogy megpuhuljon.
  • Sóval, borssal, ételízesítővel, köménnyel, mustárral ízlés szerint ízesítjük.
  • A puha gombához és húshoz a liszttel előre elkevert tejfölt hozzáadjuk, behabarjuk és jól összeforraljuk.
  • Tésztával vagy galuskával fogyasztjuk.

Fanni Fanni

Ha már unjuk a boltit, akkor érdemes kipróbálni. Sőt, annál sokkal finomabb.

Karácsonykor készítettem először, de azóta is nagy kedvenc.

Sajtkrémes bundában sült hús, amely kívül picit roppan, de belül omlós, puha hús lapul.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .