Anyukám specialitása a sajttorta. Ezek közül az egyik kedvencünk a barackos változat.

Előkészület: 1 óra
Főzés/Sütés: 0 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 12 szelet

Hozzávalók:

  • 4 db natúr tömlős krémsajt /2 doboz mascarpone
  • ízlés szerint cukor
  • 1 csomag zselatin
  • 2 csomag habdixáló
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • friss barack/barackbefőtt
  • 1 közepes doboz Hulala tejszín
  • 1 csomag tortazselé
  • 1 kocka vaj

Elkészítés:

  • A mascarpone-t  vagy a tömlős krémsajtokat egy keverőtálba tesszük. A zselatin 1 dl vízben feloldjuk és a mascarpone-hoz keverjük.
  • A Hulala tejszínt egy másik tálba a habfixek hozzáadásával felverjük.
  • Miután ezzel megvagyunk a két masszát laza mozdulatokkal összevegyítjük. Egy tortaformát kivajazunk és beleöntjük a masszát.
  • A barackot befőtt esetén lecsepegtetjük és vékony szeletekben a krém tetejére pakoljuk.  A tortazselét a használati utasításnak megfelelően elkészítjük és a barackok tetejére rakjuk.
  • Hűtőben tároljuk, hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek és másnap fogyasztjuk.

Fanni Fanni
megosztás

Az alma mindig jó párosítás tud lenni a dióval. Ez mutatkozik meg ebben a csavart sütiben is.

Az egyik legnépszerűbb amerikai reggeli. Puha, omlós tészta, a sajtkrém és a karamell tökéletes összhangjával.

Jellegzetes magyar étel, amely elengedhetetlen kelléke volt a régi magyar idők ünnepi asztalainak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .