Az angol reggelik elengedhetetlen kelléke.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 10 perc
Pihentetés 1 óra
Összesen: 1 óra 30 perc
Adag: 10 db

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1 tk. cukor
  • 1 tk.
  • 2 - 4 dkg kukorica liszt
  • 1 tk. olvasztott vaj

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk és hozzáadjuk a sót. Az élesztőt 1,5 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk. Ehhez keverjük hozzá az 1 teáskanál olvasztott vajat.
  • A két masszát egybevegyítjük és jól összegyúrjuk. Meleg helyen, letakarva 1 órán keresztül pihentetjük.
  • Miután megkelt lisztezett deszkán 6-8 cm átmérőjűre szaggatjuk és megforgatjuk őket a 2-4 dkg kukoricalisztben.
  • Ezt követően letakarva újabb 1 órát pihennek.
  • Forró, száraz serpenyőben sütjük ki őket, takarék lángon. Oldalanként 4-5 perc sülési idővel.

Fanni Fanni
megosztás

A legfinomabb sajtos kifli, amit valaha ettünk. Omlós, puha, kívül mégis roppan és iszonyatosan sajtos.

Finom, puha csiga egy meglehetősen krémes öntettel.

Foszlós tésztájú, sós kalács, tökéletes kiegészítője egy finom reggelinek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.