Gyors elkészülő vendégváró sütemény, amely sokáig fogyasztható (ha marad).

Előkészület: 40 perc
Főzés/Sütés: 15 perc
Összesen: 55 perc
Adag: 15 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 1/4 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 3 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg vaj (olvasztva)

A töltéshez:

  • sárgabaracklekvár

A tetejére:

  • 1 db tojás fehérje
  • 5 dkg darált dió
  • 2 kk. porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a vaníliás cukrot, a cukrot és jól elkeverjük. Hozzákeverjük a tojást és az olvasztott vajat is.
  • Ha a tésztánk összeállt egy zacskóba tesszük és fél órán keresztül hűtőben pihentetjük.
  • Közben a tojásfehérjét felverjük. ( Nem kell túl keményre, kvázi laza habbá verjük. )
  • A pihentetés után kb. 4-5 mm-es vastagságúra kinyújtjuk és linzerszaggatóval kiszaggatjuk.
  • A lyukas közepűek tetejét lekenjük a tojásfehérjével és belemártjuk a cukros dióba.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben 160°-on, pár perc alatt világosra sütjük.
  • Ha kihűlt lekvárral összeragasztjuk.
  • Picit pihenni hagyjuk, körülbelül 2 óra elteltével fogyasztjuk.

 

Fanni Fanni

A fánk az egyike a legkényesebb kelttésztáknak, mind a kelesztés, mind pedig a tészta összeállítás tekintetében. Ez a recept tökéletes fánkhoz vezet minket, ha pontosan betartjuk a leírtakat.

Az egyik legnépszerűbb amerikai reggeli. Puha, omlós tészta, a sajtkrém és a karamell tökéletes összhangjával.

A legnépszerűbb olasz desszert könnyedén elkészíthető otthon is, így rövid idő alatt kellemesen krémes, harmonikus ízvilágú desszert kerülhet az asztalra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .