Tipikus, hagyományos magyar étel. Kellően lágy, szaftos, pikáns. Feldobja a családi ebédeket – nem csak ünnepnapokra.

Előkészület: 1 óra
Főzés/Sütés: 1 óra
Összesen: 2 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 25 dkg liszt
  • 2 - 3 dl tej
  • 3 db nagy tojás
  • pici olaj
  • igény szerint szódavíz

A töltelékhez:

  • pici olíva olaj
  • 50 - 60 dkg darált hús
  • 1 db nagyobb fej vöröshagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt pirospaprika
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint őrölt kömény

A habaráshoz:

  • liszt
  • tejföl

Elkészítés:

  • A palacsinta hozzávalóit egy nagy tálban csomómentesre keverjük, picit állni hagyjuk. Egy palacsintasütő serpenyőt felforrósítunk, kevés zsiradékkal kikenjük majd kisütjük a palacsintákat.
  • A húst megmossuk, apró pici kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk és egy kevés olívaolajon megfuttatjuk. Sóval, borssal ételízesítővel ízesítjük.
  • Ha a hagyma üvegesre párolódott hozzáadjuk a húst és jól összesütjük. Ezt követően pirospaprikával esetleg egy pici köménnyel, fokhagymával ízesítjük és puhára pároljuk.
  • A habaráshoz a tejfölt a liszttel simára keverjük, majd ha a hús megfőtt, a levét külön edénybe szűrjük és hőkiegyenlítéses módszerrel a habarást a lével egyneművé vegyítjük.
  • A  megpárolt húst ledaráljuk, a kisütött palacsintákba szórjuk, a szafttal meglocsoljuk és feltekerjük.
  • A palacsintákat szósszal és tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Megjegyzés:

Feltekerésnél ügyeljünk arra, hogy a széleit behajtsuk, hogy ne folyjon ki a töltelék.

Fanni Fanni

Anyukám mindig ezt a finom reggelit készítette nekem, amikor valami különlegesre vágytam és nem tudtam, hogy mit egyek. Azóta is nagyon szeretem.

Igazi nosztalgikus étel, ami tökéletes párosítás egy főzelékkel, de egy szelet kenyérre helyezve is igazi csemege.

Ha már unjuk a boltit, akkor érdemes kipróbálni. Sőt, annál sokkal finomabb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .