A legkedvesebb nyári salátáink egyike.

Előkészület: 30 perc
Összesen: 30 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 kg uborka
  • kb. 1 liter víz
  • 1 tk. őrölt pirospaprika
  • ízlés szerint ecet (kb. 4 - 5 ek.)
  • ízlés szerint cukor (kb. 3 - 4 ek.)
  • ízlés szerint
  • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

  • Az uborkát legyaluljuk, besózzuk és hagyjuk, hogy levet eresszen. Közben a vizet beízesítjük a só, a cukor és az ecet segítségével.
  • Az uborkát kicsavarjuk és az ecetes léhez adjuk. Hozzákeverünk 1 teáskanál őrölt pirospaprikát és beleaprítjuk a fokhagymát.
  • Állni hagyjuk és később fogyasztjuk.

Megjegyzés:

Azért, hogy ízletesebb legyen mi aprítunk hozzá kb. 2 paradicsomot, egy cső hegyes erős paprikát és 1-2 fej hagymát.

Fanni Fanni
megosztás

Egy hirtelen ötlettől vezérelve a kedvenc nyári salátánk készült el. Egyből fel is került nálunk a tökéletes grillpartihoz nélkülözhetetlen ételek listájára.

Elsősorban sültek mellé szoktam készíteni, a cékla és répa édeskés jellegét jól kiegyensúlyozza a citrom leve.

Friss, üde és egyszerű saláta, ami kiváló sültek mellé, de akár önmagában is finom, laktató.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .