Amilyen különleges zöldség, olyan különleges elbánást igényel.

 

Az articsóka egy igen különleges, Észak-Afrikában őshonos növény, Európában termesztik. Felhasználása elég sokrétű. Készülhet belőle leves, krém, kiváló sütve, illetve akár meg is tölthetjük.

Íme néhány tipp, hogy a zöldségünket tökéletesen fel tudjuk használni:

  1. Fontos az elején leszögezni, hogy próbáljunk kesztyűben dolgozni védekezve ezzel a növényből kifolyó savakkal, valamint az általa okozott elszíneződésekkel szemben.
  2. Célszerű azzal kezdenünk, hogy eltávolítjuk a szárát. Friss articsóka esetén egy egyszerű mozdulattal kitörjük. Azonban, ha úgy került hozzánk, hogy nem teljesen friss, akkor egy kés segítségével áthidaljuk a problémát.
  3. Előfordulhat, hogy az articsóka külső levelei hegyesebbek, mint a belsők. Mindenesetre egy olló segítségével eltávolítjuk a külső levelek hegyét. A belső levelek érdekében pedig a fejrészt egy éles késsel levágjuk.
  4. A növény levágott részére citromkarikát helyezünk, spárgával rögzítjük.
  5. Egy edénybe vizet forralunk, adunk hozzá sót, belehelyezzük az articsókákat és körülbelül 40 percig főzzük.
  6. Főzés után torzsáját eltávolítjuk, a leveleiből pedig kedvünk szerinti ételt készítünk.
Fanni Fanni

Egészséges ropogtatni való a délutáni film mellé.

Fokhagymás tejfölbe mártogatva is tökéletes, de jól passzol egy főzelék mellé is.

Mi mindig fokhagymásan készítjük a krumplipürét. Feldobja az ízét, és mennyei az illata.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .