Kiváló köret, szinte bármilyen hús mellé, hidegen és melegen is egyaránt fogyasztható.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 6 db közepes méretű fehérpaprika
  • 4 db tömlős krémsajt
  • 1 doboz fetasajt
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 1 pici vaj

Elkészítés:

  • A paprikákat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk.
  • csumáját nem vágjuk ki, hiszen a töltésnél szükségünk lesz rá, hogy ne folyjon ki belőle a krémsajt.
  • A félbevágott paprikákat színültig megtöltjük a krémsajttal,  és a fetasajtból 2-3 kockát nyomkodunk bele.
  • A töltés után baconbe tekerjük, és kivajazott tepsibe helyezzük.
  • Előmelegített sütőben körülbelül 20-30 perc alatt, 180°-on légkeverésen vagy grillen arany-barnára pirítjuk.

Megjegyzés:

Tipp: ha a félbevágott paprikákat sütés előtt serpenyőben egy pici olíva olajon megpirítjuk, azzal fokozhatjuk az ízhatást.

Fanni Fanni
megosztás

Mi mindig fokhagymásan készítjük a krumplipürét. Feldobja az ízét, és mennyei az illata.

Köretként, vagy akár önálló ételként is megállja a helyét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .