Kiadós reggeli a hét bármelyik napjára.

Előkészület: 10 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 30 perc
Adag: 3

Hozzávalók:

  • 1 bögre zabpehely
  • 2 bögre tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db nagyobb alma
  • ízlés szerint cukor/édesítőszer
  • ízlés szerint fahéj

Elkészítés:

  • A tejet egy fazékba öntjük, hozzáadjuk a zabkását és feltesszük főni. Cukorral és vaníliás cukorral ízesítjük.
  • Az almát lereszeljük, fahéjjal összekeverjük. Megvárjuk még levet ereszt, majd kicsavarjuk és zabkásához adjuk.
  • Jól összeforraljuk.
  • Ízlés szerint lekvárral, gyümölccsel vagy natúran tálaljuk.

Hozzávalók 2-3 főre:

  • 1 bögre zabpehely
  • 2 bögre tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 nagyobb fej alma
  • ízlés szerint cukor/ édesítőszer
  • ízlés szerint fahéj

Elkészítés:

A tejet egy fazékba öntjük, hozzáadjuk a zabkását és feltesszük főni. Cukorral és vaníliás cukorral ízesítjük.

Az almát lereszeljük, fahéjjal összekeverjük. Megvárjuk még levet ereszt, majd kicsavarjuk és zabkásához adjuk.

Jól összeforraljuk.

Ízlés szerint lekvárral, gyümölccsel vagy natúran tálaljuk.

Fanni Fanni

Igazi vitamindús őszi csemege, egy nagyon régi magyar édesség, sok jótékony hatással.

Régi családi recept, ami nálunk mindig tuti befutó. Nem csak ünnepekkor (de akkor mindig) készül, mert nagyon szeretjük.

Dekoratív, mutatós, egyszerű elkészíteni, lisztmentes és nagyon finom!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .