Roppanós zöldségek, krémes szósz, olvadó sajt- ellenállhatatlan ízharmónia.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 6 db

Hozzávalók:

A lapokhoz:

  • 20 dkg liszt
  • 1 csapott tk.
  • kb. 1,5 dl forró víz
  • 4 - 5 g sütőpor
  • 0,5 dl olaj

A töltéshez:

Zöldségek:

  • saláta
  • hagyma
  • uborka
  • paradicsom

Hús:

  • 30 - 40 dkg csirkemell
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint mustár
  • 2 ek. olíva olaj

Guacamole:

  • 2 db avokádó
  • 1 db paradicsom
  • pár csepp citromlé
  • 1 db közepes fej lilahagyma
  • 2 - 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 1 - 2 ek. majonéz (opcionális)

Fokhagymás tejföl:

  • ízlés szerint tejföl
  • ízlés szerint zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint

30 dkg reszelt sajt


Elkészítés:

Lapok:
  • A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a sütőport és jól elkeverjük.  A víz folyamatos adagolásával és a olaj hozzáadásával viszonylag keményebb, de könnyen kezelhető tésztát készítünk.
  • Lisztezett deszkán 6 egyenlő részre osztjuk és lisztes felületen folyamatos forgatás és lisztpótlás mellett vékony, szinte hártya szerű kerek lapokat nyújtunk.
  • Egy serpenyőt olaj hozzáadása nélkül felhevítünk és belehelyezzük a tortilla lapokat. Abból látjuk, hogy el kezdett sülni, hogy szép, hólyagos lesz. Ekkor a szélénél fogva megfordítjuk és a másik felét is megsütjük.
Hús:
  • A csirkemellet előkészítjük és felcsíkozzuk. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, zúzott fokhagymával és mustárral. A 2 evőkanál olíva olajat felhevítjük és rátesszük a már fűszeres húscsíkokat. Jól megpirítjuk.
Zöldségek, sajt:
  • A zöldségeket csíkokra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
Fokhagymás tejföl:
  • A zúzott fokhagymát ( kb. 2-3 gerezd) hozzáadjuk 2 kispohár tejfölhöz és sóval ízesítjük.
Guacamole:
  • Az avokádókat félbe vágjuk és kimagozzuk. Egy tálba tesszük és villa segítségével jól összetörjük.
  • Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, citromlével és ételízesítővel.
  • A hagymát és a fokhagymát apró kockára vágjuk és azt is hozzákeverjük. Hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot és egy kicsit hűtőben pihentetjük.

Összeállítás:
  • A tortilla lapot megkenjük a guacamole-val, ráhalmozzuk a zöldségeket, a húst a reszelt sajtot és lecsepegtetjük fokhagymás tejföllel. A feltekerésnél opcionális alufóliát használni.

Fanni Fanni
megosztás

Fokhagymás tejfölbe mártogatva is tökéletes, de jól passzol egy főzelék mellé is.

Ropogós csirkemellcsíkok, roppanós salátával.

Családi hagyományok révén készül nálunk ez az igen kedvelt árpagyöngyös káposzta, amelynek receptje a családban régi idők óta generációkról generációkra száll.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.