A spenótot megtisztítjuk és feltesszük egy fazékban főni. A főzővizet sóval, ételízesítővel ízesítjük. Körülbelül 10-15 perc alatt, fonnyadásig főzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.
Az olíva olajat felhevítjük és a fokhagymát apró kockákra vágjuk, majd az olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk az előzőleg megfőzött és felaprított spenótot és összesütjük.
Körülbelül 2-3 dl vízzel felengedjük és 15 percig főzzük. Sóval, borssal, ételízesítővel és cukorral ízesítjük. A lisztből és a tejből habarást készítünk és besűrítjük vele a spenótunkat.
Hozzáadjuk a tejfölt és jól összeforraljuk.
Megjegyzés:
Reszelt (parmezán) sajttal tálaljuk.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…