A mexikói konyhák elengedhetetlen fogása, azték eredetű étel: avokádókrém.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 0 perc
Összesen: 30 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 2 db avokádó
  • 1 db paradicsom
  • pár csepp citromlé
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 2 - 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 1 - 2 ek. majonéz (opcionális)

Elkészítés:

  • Az avokádókat félbe vágjuk és kimagozzuk. Egy tálba tesszük és villa segítségével jól összetörjük.
  • Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, citromlével és ételízesítővel.
  • A hagymát és a fokhagymát apró kockára vágjuk és azt is hozzákeverjük. Hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot.
  • Hűtőben tároljuk, 1-2 óra pihentetés után fogyasztjuk.

Fanni Fanni
megosztás

Napjainkban igen közkedvelt köret az édesburgonya. Ez a változat egy igen dekoratív, és nagyon finom kiegészítője lehet bármely ételnek.

Igazi vitaminbomba a hideg, téli napokra.

Fokhagymás tejfölbe mártogatva is tökéletes, de jól passzol egy főzelék mellé is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .