Jellegzetes magyar étel, amely elengedhetetlen kelléke volt a régi magyar idők ünnepi asztalainak.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 6 - 8 db kifli
  • 5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 8 - 10 dkg darált mák
  • 5 dkg vaj
  • 8 - 10 dkg porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • kb. 2 - 3 ek. méz
  • 4 db tojás fehérje

Elkészítés:

  • Egy fazékba öntjük a tejet, hozzáadjuk a vajat, a vaníliás cukrot, a mézet és jól összeforraljuk. Közben a kifliket karikára vágjuk.
  • Ha a tejes egyvelegünk felforrt, akkor a még forrón a kiflire öntjük és jól összeforgatjuk, hogy a kiflik fel tudják szívni a tejet.
  • A darált mákot összekeverjük a porcukorral és a reszelt citromhéjjal. A kiflikre szórjuk, óvatosan összeforgatjuk és egy kivajazott jénaiba helyezzük.
  • A 4 tojás fehérjét egy csepp citromlé segítségével kemény habbá verjük és bevonjuk a guba tetejét.
  • Előmelegített sütőben, 170°-on körülbelül 15 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés:

Tálaláskor egy vaníliás pudingporból készített öntettel kínálhatjuk.

Fanni Fanni

Sosem szerettem igazán a bolti lapból készült rétest. A húzott rétes pedig időigényesnek bizonyult. Mióta megismertem ezt a receptet, csak így készítem!

Egyszerű, mákos kelt tészta, háromszög formájában.

Nagyon szeretjük a kakaós csigát, ezért sűrűn előfordul nálunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .