A bacon egy roppanós kabátot ad a gombának, a sajt pedig krémessé, lággyá teszi.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 16 db csiperke gomba
  • 16 szelet bacon
  • 20 - 30 dkg trappista sajt

Elkészítés:

  • A gombákat megtisztítjuk, a tönkjüket kitörjük. A sajtot lereszeljük.
  • A gombafejeket megtömjük reszelt sajttal, majd baconbe tekerjük.
  • Zsiradékkal kikent tepsibe helyezzük és alufóliával lefedjük.
  • Előmelegített sütőben fólia alatt, 170°-on körülbelül 15 percig elősütjük, majd a fólia levétele után jól megpirítjuk.

Fanni Fanni
megosztás

Tökéletes, könnyű étel egy meleg nyári estén, akár 2 pohár hideg bor társaságában.

Gyors és különleges. Első sorban sültek mellé ajánlom.

Kívül kellemesen ropog, belül krémesen puha. Sokszor egyszerűen csak egy kis hideg sós tejfölt mártogatunk hozzá, és így magában is tökéletes.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .