Fasírt, ahogyan Édesanyám készíti. Ropogós külső, puha belső. Mennyei.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 20 percperc
Főzés/Sütés: 20 percperc
Összesen: 40 percperc
Adag: 4fő
Hozzávalók:
1kgdarált hús
1 - 2dbzsemle
2dbtojás
2ek.őrölt pirospaprika
ízlés szerintőrölt fekete bors
ízlés szerintsó
ízlés szerintőrölt kömény
ízlés szerintételízesítő
3 - 4gerezdfokhagyma
zsemlemorzsa a hempergetéshez
Elkészítés:
A darált húst befűszerezzük a sóval, borssal, köménnyel és az ételizésítővel, majd hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát a tojást, és egy fokhagymanyomó segítségével a fokhagymát.
Közben a 2 zsemlét vízbe áztatjuk, körülbelül 10 percig forró vízben, amíg teljesen el nem ázik. Ha a zsemle elázott hozzávegyítjük a befűszerezett húshoz. Ízlés szerint közepes golyókat formálunk, meghempergetjük zsemlemorzsában. Forró olajban 15-20 perc alatt készre sütjük.
A húst akár sütés előtt egy nappal is befűszerezhetjük, de a zsemlét és a tojást csak közvetlenül sütés előtt érdemes hozzáadni, mert különben nem áll össze a fasírtunk.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…